+420 381 205 309 info@raselina.cz

Organické zemědělství – moderní trend a návrat k přírodě

381_1.jpg

22. 04. 2011

V poslední době slýcháváme v médiích často pojem organické neboli ekologické zemědělství. Je to pouze móda současnosti nebo se opravdu chceme vrátit k přírodě, ze které jsme vzešli?

Dnešní organické zemědělství staví na zkušenostech našich předků, kteří se řídili přirozenými koloběhy přírodních dějů a lepším zužitkováním půdy, kterou obhospodařovali. Výsledkem tohoto hospodaření je produkce velmi kvalitních potravin, šetrný přístup k přírodě a životnímu prostředí, podpora biodiverzity neboli rozmanitosti živočišných a rostlinných druhů a ochrana vody a vodních zdrojů. S organickým zemědělstvím se pojí i péče o krajinu.

Organická hnojiva a substráty podléhají přísným kontrolám dle platné legislativy jednotlivých států či legislativě EU. Existuje velké množství organických hnojiv, ale pouze některá jsou vhodná k ekologickému zemědělství. Organické zemědělství se dostává i do našich domovů, zvláště mladší generace touží po návratu k přírodě a zdravému způsobu života.  Proto se firma Rašelina a.s. rozhodla rozšířit současné výrobky o přírodní řadu Vita Natura obsahující privátní značku Biokont, kterou uděluje nezávislá organizace a která zaručuje, že výrobky jsou v souladu s platnou legislativou, a tudíž vhodné pro ekologické zemědělství.

Nová přírodní řada Vita Natura obsahuje základní organické produkty pro váš domov.

Kopřiva plus - Kopřiva plus je růstový aktivátor s výživou, který podporuje tvorbu kořenů, růst listové plochy, kvetení a vývoj plodů. Udržuje rostlinu v dobré zdravotní kondici a podporuje její celkovou vitalitu. Je vyrobený ze směsi kopřivy dvoudomé a břízy bělokoré, s přídavkem dalších živin a stopových prvků. Je určen pro zeleninu, drobné ovoce, balkónové a pokojové rostliny v období celé vegetace po vzejití rostlin.

Organické hnojivo pro jahody a drobné ovoce - Organické hnojivo pro jahody a drobné ovoce je peletované organické hnojivo, které je vyrobeno z fermentovaného slepičího trusu, melasy a následně stabilizováno sušením. Používá se hnůj od slepic z volných chovů. Je určené k základnímu hnojení před výsadbou rostlin, případně k přihnojování rostlin během vegetace.

Organické hnojivo pro plodovou zeleninu - Organické hnojivo pro plodovou zeleninu napomáhá k lepšímu prokořenění rostlin, a následnému lepšímu růstu a větší násadě květů a plodů. Při dlouhodobějším používání se podílí na zvyšování podílu humusu v půdě. Je určené k základnímu hnojení před výsadbou rostlin, případně k přihnojování rostlin během vegetace.

Farmářský hnůj slepičí, organické hnojivo - Farmářský hnůj slepičí je peletované organické hnojivo. Používá se hnůj od slepic z volných chovů. Uvolňování živin je pozvolné a rovnoměrné v průběhu celého vegetačního období, čímž se omezuje jejich vyplavování. Hnojivo je vhodné pro rostliny vyžadující organické hnojení (především zelenina).  Kromě toho je vhodné pro hnojení pokojových a balkónových rostlin nebo při přípravě půdy před výsadbou stromů a keřů či pro základní hnojení trávníků a sportovních hřišť.

Přírodní substrát univerzální - Přírodní substrát univerzální je vyroben ze směsi kvalitních rašelin přechodového, slatinného a vrchovištního typu, přírodní jílovité složky a organických hnojiv. Substrát neobsahuje průmyslová hnojiva. Je vhodný pro pěstování zeleniny, ovoce, květin a okrasných dřevin. Není vhodný pro kyselomilné rostliny.

Zanechte svůj komentář k článku

0 komentářů
Informace o ochraně osobních údajů
  • Prozatím nebyly vloženy žádné komentáře.

Ostatní články, které by se vám mohly líbit