+420 381 205 309 info@raselina.cz

Vysazujeme balkónové květiny

balkonovky

11. 04. 2015

Zahradníci a obchodníci se v současné době předhánějí s nabídkou krásných a barevných balkónových květin. Nyní je správná doba na přesazení rostlin do nádob. Balkónové květiny můžeme sázet do různých druhů nádob, ale pozor ještě na nízké venkovní teploty. Raději necháme nádoby s květinami uvnitř domu.

Jak postupovat při správné výsadbě:

1. Nejprve je dobré si vybrat kvalitní nádobu na květiny. Můžeme vysazovat do keramických, plastových nebo závěsných nádob. Vhodné jsou nádoby s průduchem ve dnu a miskou. Oblíbené jsou také stále více samozavlažovací truhlíky.

2. Na dno nádoby dáme drenáž (keramzit, drobné kamínky nebo úlomky z terakotového květináče), vsypeme kvalitní substrát pro balkónové květiny, vytvoříme jamku a do ní vložíme rostlinu. Dbáme na to, abychom vkládali rostlinu s celým kořenovým balem, lépe se pak uchytí.

3. Výborným  pomocníkem při vysazování rostlin je rostlinný přípravek Mykorhizní houby pro balkónové květiny, jež se vysype do výsadbové jamky, aby byl ve styku s kořeny. Díky tomuto přípravku je rostlina schopná lépe přijímat vodu a živiny z půdy. Rostliny tak lépe rostou, mají bohatší a zdravější kořenový systém a větší nasazení květů.

MH balkonovky

Více informací ZDE.

Hodně pěstitelských úspěchů přeje Rašelina a.s.

Zanechte svůj komentář k článku

0 komentářů
Informace o ochraně osobních údajů
  • Prozatím nebyly vloženy žádné komentáře.

Ostatní články, které by se vám mohly líbit